nationale hypotheek voorlichting logo

Wat voor hypotheek kan ik krijgen

0 +

Projecten

0 %

Klanttevreden

0

Advies gesprekken

We krijgen vaak de vraag wat voor hypotheek kan ik krijgen? Momenteel worden door veel mensen hypotheken afgesloten. De actuele rente staat laag, waardoor het ontzettend voordelig is. Dit betekent dat het vaak wat langer duurt voordat uw hypotheek rond is. Lees hier onze tips voor afsluiten.

Er zijn immers veel aanvragen die de verstrekker moet behandelen. Om die reden wilt u natuurlijk zeker weten dat u de juiste keuzes maakt. Het voorkomen van fouten zorgt ervoor dat het proces een stuk voorspoediger zal verlopen.

​U wilt uzelf zo deskundig en onafhankelijk mogelijk laten voorlichten. Wat voor hypotheek kan ik krijgen? Dit is één van de meest gehoorde vragen die bij het NHV binnen komen. Gelukkig kunnen wij u melden dat er voor iedereen een hypotheek beschikbaar is.

U moet dan wel voldoen aan bepaalde voorwaarden. Graag willen we samen met u de mogelijkheden bespreken tijdens een vrijblijvend gesprek. In welke situatie u zich ook bevindt, met onze adviseurs komt u eruit. Maak een afspraak!

WAT VOOR HYPOTHEEK KAN IK KRIJGEN ALS STARTER?

Als starter op de woningmarkt kan het een uitdaging lijken om een hypotheek af te sluiten. Wellicht heeft u geen vast contract en is uw inkomen te laag om voldoende te lenen. Een woning kopen zit er op dat moment niet in.

Niets is minder waar! Wat voor hypotheek kan ik krijgen als starter? De overheid wil het bezitten van een koopwoning onder starters stimuleren. Daarom bieden hypotheekverstrekkers de startershypotheek aan.

Daarnaast kunt u in aanmerking komen voor een starterslening. Een startershypotheek stelt u in staat een lening af te sluiten voor het kopen van uw eerste woning. Daarbij hoeft u gedurende de eerste drie jaar van uw looptijd niets af te lossen.

De lening is vaak niet voldoende om de koopwaarde te dekken. Daarom is er de starterslening die wordt aangeboden door gemeentes. Deze lening overbrugt het verschil tussen wat u kunt lenen en de waarde van uw woning.

WAT VOOR HYPOTHEEK KAN IK KRIJGEN ZONDER VAST CONTRACT?

De meeste hypotheekverstrekkers zien het liefst een vast werkcontract wanneer u een hypotheek aanvraagt. Dat terwijl veel werkgevers tegenwoordig niet meteen een vast contract aanbieden. 

Wat voor hypotheek kan ik krijgen zonder vast contract? Ook met een tijdelijk contract kunt u in aanmerking komen voor een hypotheek. Daarbij is het verstandig om na te gaan of u een intentieverklaring van uw werkgever kunt krijgen.

In een intentieverklaring wordt aangegeven dat u, na uw tijdelijke contract, een vast contract aangeboden krijgt. Deze verzekerd de hypotheekverstrekker ervan dat u in de toekomst genoeg inkomen zult hebben. Krijgt u binnenkort geen vast contract? Dan bent u een flexwerker.

Een verstrekker zal kijken naar wat u de afgelopen drie jaar heeft verdiend. Op die manier wordt uw inkomen voor een hypotheek bepaald. U moet wel een werkgeversverklaring kunnen indienen. Deze verklaart dat u de afgelopen en komende tijd werk zult hebben. 

Wat voor hypotheek kan ik krijgen

WAAR HYPOTHEEK AFSLUITEN NA 65 JAAR

Waarom wordt het nu lastiger om een hypotheek af te sluiten als je ouder wordt? Tegenwoordig is 80 toch het nieuwe 50? Het is inderdaad zo dat we allemaal ouder worden en dat we een jongere levensstijl hebben dan tientallen jaren geleden.

​Het punt is dat je een hypotheek afsluit voor, in de meeste gevallen, 30 jaar. Een hypotheek afsluiten na 65 jaar betekent dus eigenlijk dat de hypotheek pas afloopt na je 95ste verjaardag. Dit brengt veel onzekerheden mee voor hypotheekverstrekkers.

Je staat er niet zo bij stil, maar banken en hypotheekverstrekkers doen dit wel. Het risico dat je overlijdt tijdens de looptijd van je hypotheek wordt groter naar mate je ouder bent als je de hypotheek afsluit. Dit zorgt ervoor dat een hypotheek afsluiten na 65 jaar gewoonweg lastig is.

WAT VOOR HYPOTHEEK KAN IK KRIJGEN ALS ZZP’ER?

Ook als zelfstandig ondernemer is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Uw financiën worden daarbij wel een stuk uitgebreider gecontroleerd. U moet immers aan kunnen tonen dat u de hypotheeklasten kunt dragen.

Wat voor hypotheek kan ik krijgen als ZZP’er, vraagt u zich af? Dezelfde als iedereen! Dit kan bij enkele hypotheekverstrekkers. Over het algemeen geldt als voorwaarde dat u de afgelopen drie jaar ondernemer moet zijn geweest. In die tijd moet uw onderneming winstgevend zijn geweest. Bekijk de voorwaarden van de zzp hypotheek

Ook moet u kunnen aantonen dat u genoeg heeft verdiend om uw hypotheek te kunnen afbetalen. De gegevens van de vorige jaren moeten garantie zijn voor de hypotheekverstrekker. Soms is het zo dat u als ondernemer of flexwerker maar tot 85% van de woningwaarde kunt lenen.

Het overige percentage moet u middels eigen geld inbrengen. Het kan een lastig klusje zijn, maar het is zeker niet onmogelijk met onze hulp! Wilt u onafhankelijk geadviseerd worden? Schrijf u dan bij ons in voor een gratis hypotheekgesprek.

WAT VOOR HYPOTHEEK KAN IK KRIJGEN MET MIJN SALARIS?

​Wat voor hypotheek kan ik krijgen als ik nu een hypotheek afsluit? Dit zijn de annuïteitenhypotheek, de lineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek.

​De aflossingsvrije hypotheek kan afgesloten worden voor 50% van de waarde van uw woning. U heeft daarbij geen recht op hypotheekrenteaftrek. Wat zijn de verdere kenmerken van deze hypotheekvormen?

WAT VOOR HYPOTHEEK KAN IK KRIJGEN BIJ OVERSLUITEN?

Heeft u voor 2019 een hypotheek afgesloten? Dan kan het raadzaam zijn uw hypotheek te laten controleren. De kans op eventuele verbeteringen is relatief groot! Dit komt omdat hypotheekvormen die voor die tijd vaak werden afgesloten, inmiddels verouderd zijn. Bekijk de voordelen van oversluiten.

Een voorbeeld hiervan is de risicovolle beleggingshypotheek. Een hypotheek die vrijwel niets dan problemen oplevert. Tegenwoordig kunt u alleen volledig oversluiten naar de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.

Dit komt door nieuwe fiscale regelingen. U moet maandelijks verplicht een evenredig deel van uw schuld aflossen. Wilt u meer weten over oversluiten? Maak dan een afspraak met één van onze uiterst deskundige adviseurs. Wat voor hypotheek kan ik krijgen bij het Nationale Hypotheek Voorlichting?

De hypotheek die het beste bij u en uw situatie past! Wij geloven namelijk dat er een perfecte vorm is voor iedereen. Wanneer u uw gegevens achterlaat, kunnen we meteen aan de slag gaan tijdens een vrijblijvend gesprek!