nationale hypotheek voorlichting logo

Hypotheekverstrekkers ZZP vergelijken

0 +

Projecten

0 %

Klanttevreden

0

Advies gesprekken

Hypotheekverstrekkers ZZP, ofwel aanbieders van hypotheken voor zelfstandigen zonder personeel, zijn zeker de moeite waard om met elkaar te vergelijken. Nog niet zo heel lang geleden was dit nog vrij makkelijk.

Er waren namelijk relatief weinig hypotheekverstrekkers die ZZP’ers een hypotheek aan konden of wilden bieden. Nu het aantal ZZP’ers in Nederland gegroeid is tot een aantal van boven het miljoen hebben de hypotheekverstrekkers eigenlijk niet veel keuze meer.

Zij moeten ook mogelijkheden bieden voor deze zelfstandigen zonder personeel. Hierdoor zijn er veel ZZP hypotheekverstrekkers bij gekomen op de markt, waardoor vergelijken zeker verstandig is. Ook ZZP’ers zijn bij NHV natuurlijk van harte welkom voor een gratis hypotheekafspraak.

DE HYPOTHEEKVERSTREKKERS ZZP ZIJN HEEL VERSCHILLEND

Wanneer u als zelfstandige zonder personeel een woning wilt kopen, dan moet u zoeken naar een hypotheek ZZP. Deze kunt u bij diverse hypotheekverstrekkers vinden, maar dit betekent niet dat iedere hypotheek ook hetzelfde in elkaar steekt. Sterker nog, er zijn grote verschillen te ontdekken.

Bij diverse banken kunt u bijvoorbeeld terecht voor een hypotheek nadat u minimaal 1 jaar actief bent geweest als ZZP’er.

​U zou dan kunnen denken aan de ZZP hypotheek van de Rabobank bijvoorbeeld. Bij diverse andere banken is het vereist om minimaal drie boekjaren te kunnen overleggen bij de hypotheekaanvraag. 

BANKEN EN KREDIETVERSTREKKERS VOOR ZZP’ERS

Het is vanzelfsprekend dat u zich afvraagt tijdens uw zoektocht naar een ZZP hypotheek welke bank voor u de beste opties biedt.

Er zijn immers meerdere banken die mogelijkheden aanbieden als het gaat om hypotheken voor ZZP’ers en u bent zeker niet verplicht om een hypotheek af te sluiten bij de bank waar u ook uw rekeningen heeft lopen. Toch is het niet alleen belangrijk om de verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar te vergelijken.

​Er zijn namelijk ook nog veel kredietverstrekkers die hypotheken voor ZZP’ers aanbieden. Onder de hypotheekverstrekkers ZZP vindt u dus zowel banken als kredietverstrekkers. Dit maakt de zoektocht naar de ideale hypotheek nog een stukje lastiger. Schrijf je direct in voor een gratis adviesgesprek.

WANNEER KUNT U EEN ZZP HYPOTHEEK AFSLUITEN?

Flexibel werken is helemaal van nu. Steeds meer mensen voelen de behoefte om zich los te koppelen van loondienst en voor zichzelf te gaan beginnen als ZZP’er.

Hierdoor is het aantal ZZP’ers in Nederland flink gegroeid in de afgelopen jaren en dit betekent dat de hypotheekverstrekkers ZZP de standaarden ook behoorlijk hebben moeten versoepelen.

Zo was het in eerste instantie bij alle aanbieders een vereiste om minimaal drie boekjaren te kunnen voorleggen. Een hypotheek ZZP 1 jaar na het starten als zelfstandige was niet mogelijk. Tegenwoordig is dit wel mogelijk bij diverse hypotheekaanbieders.

​Wanneer u minimaal 12 maanden actief bent als ZZP’er, dan zijn er dus mogelijkheden om een ZZP hypotheek af te sluiten. Dit kan niet bij alle hypotheekverstrekkers, dus ook dit is een belangrijk vergelijkingspunt wanneer u korter dan drie jaar actief bent. 

HYPOTHEEK ZZP ZONDER JAARCIJFERS AFSLUITEN

​Het is zeker bij meerdere hypotheekverstrekkers mogelijk om een hypotheek ZZP zonder jaarcijfers af te sluiten. Dit betekent dat het niet nodig is om bij de hypotheekaanvraag de jaarcijfers te overleggen.

Voorheen was dit wel een vereiste, maar ook dit is aangepast. Hier is een belangrijke reden voor. Er werden namelijk resultaten verlangt van een volledig kalenderjaar.

Een ZZP’er die start in februari kan dus na een jaar geen resultaten overleggen van een heel kalenderjaar. Om het mogelijk te maken om een ZZP’er na 12 maanden als zelfstandige zonder personeel een hypotheek aan te bieden was het dus nodig om de vereisten op het gebied van de jaarcijfers te laten vallen.

​Ook hier geldt dat lang niet alle hypotheekverstrekkers ZZP een aanvraag zonder jaarcijfers accepteren, dus ook dit is de moeite waard om te vergelijken.

WAAROM IS VERGELIJKEN ZO BELANGRIJK?

Het vergelijken van hypotheken en hypotheekaanbieders is altijd belangrijk, ook wanneer u geen ZZP’er bent. U maakt een keuze voor nu én voor de toekomst. U gaat een overeenkomst voor lange tijd aan en alles moet kloppen.

Voor ZZP’ers is het vergelijken van hypotheekverstrekkers ZZP misschien nog wel belangrijker. Het is immers zo dat zelfstandigen zonder personeel geen zekerheid van inkomsten hebben.

Dit wil zeggen dat er geen vast salaris binnenkomt elke maand. U moet zeker weten dat u wel elke maand uw hypotheeklasten kunt dragen. U wilt niet onnodig veel rente betalen of te maken krijgen met boetes waar u geen rekening mee had gehouden.

Dit zijn slechts enkele zaken die belangrijk zijn bij het maken van een keuze uit de hypotheekverstrekkers ZZP. U wilt weten waar u nu en later aan toe bent. Dit maakt u duidelijk door de mogelijkheden goed te vergelijken.

Hypotheekverstrekkers ZZP vergelijken

ERVARINGEN MET DE ZZP HYPOTHEEK

Geen mening is zo betrouwbaar als de mening van een ZZP’er die eerder een hypotheek heeft afgesloten bij een bepaalde aanbieder. Het is daarom altijd goed om eens meer te lezen over de ZZP hypotheek ervaringen van anderen.

Vaak krijgt u hierdoor inzichten en ontdekt u ook nieuwe zaken om rekening mee te houden, zaken waar u eerder niet aan had gedacht. Wel is het belangrijk om altijd te onthouden dat geen ZZP’er hetzelfde is.

​Een hypotheek moet vooral optimaal tegemoet komen aan uw specifieke wensen en eisen. U kunt de ervaringen met hypotheekverstrekkers ZZP zeker meenemen in uw overwegingen, maar het is niet aan te raden om u uitsluitend door ervaringen te laten leiden. Meldt u aan voor een gratis hypotheek gesprek.

HYPOTHEEKVERSTREKKERS ZZP OPTIMAAL VERGELIJKEN

Er komt veel kijken bij het vergelijken van diverse hypotheekverstrekkers, ongeacht of u ZZP’er bent of niet. U kunt een hypotheek zelfstandige berekenen om te zien wat uw specifieke mogelijkheden zijn, maar in dit geval krijgt u vaak enkel een advies op basis van rentetarieven en looptijden.

Er zijn meer zaken die een belangrijke rol moeten spelen bij het maken van een keuze voor een hypotheekverstrekker. Het is belangrijk om alle aspecten mee te nemen in een vergelijking, zodat u een ZZP hypotheek vindt die écht optimaal bij u past.

​Natuurlijk helpt de ervaren hypotheekadviseur van NHV u graag bij het vinden van de juiste hypotheek voor zelfstandigen, volledig gebaseerd op uw specifieke situatie. U kunt vrijblijvend een gratis hypotheekafspraak maken.