nationale hypotheek voorlichting logo

Hypotheekverstrekkers vergelijken

0 +

Projecten

0 %

Klanttevreden

0

Advies gesprekken

Hoe kan ik hypotheekverstrekkers vergelijken? Allereerst is het van belang dat uw huidige en toekomstige situatie helder is. Uw persoonlijke situatie is “het” uitgangspunt om voor u “de” juiste hypotheek te vinden. Een lage rente is uiteraard heel gunstig maar niet de enige belangrijke factor.

De laagste rente betekent dus niet altijd de beste hypotheek. Ook de voorwaarden spelen een rol. De hoeveelheid gegevens die u moet aanleveren. Komt de bank gemaakte afspraken na?

Verloopt de communicatie duidelijk en helder? Hoe klantvriendelijk is de bank? Is het een flexibele hypotheekverstrekker? Regelmatig krijgen wij de vraag: wie is de beste? Helaas, die bestaat niet! Zoals al eerder aangegeven, de “beste” is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie.

​De één richt zich voornamelijk op ZZP’ers en de ander op het oversluiten. Het beste hypotheekadvies bestaat gelukkig wel. Onafhankelijk vergelijken wij alle aanbieders met elkaar. Maak een gratis adviesafspraak. U kunt hierdoor duizenden Euro’s besparen. 

HYPOTHEEKVERSTREKKERS VERGELIJKEN ONLINE

Wat betekent het woord hypotheekverstrekker eigenlijk precies? De Nederlandse encyclopedie geeft de volgende twee definities:

 • Diegene die uiteindelijk de hypotheek gaat verstrekken. Dit is de bank vaak door bemiddeling door een intermediair;
 • Ander woord voor hypotheeknemer, hypotheekhouder of hypothecaire financier.

Wanneer u een hypotheek afsluit, bent u de hypotheekgever. U leent geld om uw woning te financieren met uw woning als onderpand. De bank, de hypotheeknemer verstrekt u die hypothecaire lening.

Kunt u de hypotheek niet meer betalen? Dan mag de bank uw woning verkopen. Op deze wijze heeft de bank zekerheid en de woning als onderpand in beheer. In de onderstaande tekst worden de belangrijkste aandachtspunten helder en duidelijk beschreven.

​Het vergelijken, de onafhankelijkheid, de kosten en nog veel meer. Wilt u een nieuwe woning kopen? Maak voor het afsluiten van uw hypotheek een vrijblijvende en kosteloze afspraak. Wij vinden voor u de voordeligste en beste hypotheek!

NIEUWE HYPOTHEEKVERSTREKKERS VERGELIJKEN

Jarenlang werd de Nederlandse hypotheken markt gedomineerd door de grote banken. Iedereen sloot een hypotheek af bij de bekende hypotheekverstrekkers: Rabobank, ING of ABN etc.

Sinds enige tijd is dit veranderd. Op dit moment hebben de banken nog minder dan 50% van de hypotheken in beheer. Banken hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe ontwikkeling. Lees ons onderzoek over hypotheekverstrekkers vergelijken en doe er je voordeel mee. 

In een razend tempo heeft een nieuwe groep het grootste deel van de hypotheekmarkt overgenomen. Een nog steeds groeiende groep die met het geld van beleggers werkt. Een groep die vanwege het lage risico en de Nederlandse betalingsdiscipline hier een stabiele beleggingskans ziet.

Is dat een gunstige ontwikkeling? Ja, hoe meer concurrentie hoe voordeliger de hypotheken! Banken verbeteren hun dienstverlening en bieden meer flexibiliteit. Hebben de banken straks het nakijken? De tijd zal leren!

Waar u ook voor kiest, belangrijkste is dat de offerte (inclusief eisen en voorwaarden) bij uw situatie past. Hierover later meer.

HYPOTHEEKVERSTREKKERS VERGELIJKEN VOOR ONDERNEMERS

Het is hierboven al even genoemd. Er zijn banken die zich richten op ondernemers. Hypotheekverstrekkers vergelijken voor ZZP’ers, freelancers, DGA’s (directeur-grootdeelaanhouder) en startende ondernemers.

De overheid stimuleert voor deze doelgroep het kopen van een eigen woning. De leennormen zijn aangepast. De maximale hypotheek is 101% en tweeverdieners kunnen meer lenen.

Met een maatwerkhypotheek kan een bank afwijken van de standaard leennormen. Het inkomen van deze doelgroep is flexibel. Een geldverstrekker wil zoveel mogelijk zekerheid.

Is uw bedrijf stabiel genoeg om de maandelijkse hypotheeklasten te betalen? Hiervoor moet u de cijfers van de laatste drie jaar inleveren Banken hanteren een nieuwe rekenmethode om het toets inkomen te berekenen.

Vanaf enige tijd telt het resultaat van het laatste jaar zwaarder mee. Welke documenten zijn van belang bij uw aanvraag:

 • Jaarverslagen van de laatste drie jaar;
 • Prognose komende jaar;
 • IB- aangiftes afgelopen jaren.


Nieuwsgierig naar uw mogelijkheden? Maak een adviesafspraak!

ONLINE HYPOTHEEKVERSTREKKERS VERGELIJKEN

Koopt u voor het eerst een huis. Dan is het raadzaam om eens te onderzoeken of het vinden van een hypotheekverstrekker zonder tussenpersoon een optie is. Ook wel execution only genoemd.

Een starter moet voldoen aan de aflossingsverplichting. Dit betekent dat u kunt kiezen tussen: een annuïtaire en lineaire hypotheek. De meest gunstige bank qua rente en voorwaarden kunt u zelf vinden op internet.

Vervolgens hoeft u alleen maar een afspraak met onze adviseur te maken voor het afsluiten zonder advies. Een aantrekkelijke financiële besparing! Geen advieskosten, u betaalt alleen de bemiddelingskosten voor het afsluiten.

Ook een interessante optie voor wie voldoende kennis van zaken heeft. De Autoriteit Financiële Markten eist wel dat u voor het afsluiten een kennis- en ervaringstoets invult. Geïnteresseerd?

Maak een kosteloze afspraak met onze hypotheekadviseur. Wij leveren niet alleen maatwerkadvies maar ook advies op maat! Uiteraard zijn de kosten inherent aan uw keuze.

EISEN HYPOTHEEKVERSTREKKERS VERGELIJKEN

Voor het afsluiten van een hypotheek hanteert iedere bank zijn eigen beleid. Voorwaarden en eisen waar u aan moet voldoen voor het afsluiten van een hypotheek. Waar kijkt de hypotheekverstrekker naar? Wat zijn die eisen en voorwaarden?

 • Het aanleveren van diverse documenten;
 • Een werkgevers- of intentieverklaring;
 • Gezondheidsverklaring (soms);
 • Taxatierapport;
 • Inkomenseis, uw maximale hypotheek op basis van uw inkomen is 101% van de woningwaarde. 50% inkomen van uw partner telt mee
 • Eventuele schulden;
 • Wel of geen hypotheek met NHG? Een hypotheek zonder NHG? Dan kan het voorkomen dat een bank aanvullende eisen stelt;
 • Leeftijds- en gezondheidseisen;
 • Bouwkundige keuring;
 • Bent u ondernemer? Dan vraagt men om de laatste drie jaarverslagen, IB-aangiftes en een prognose;
 • Het afsluiten van een opstal- en/of overlijdensrisicoverzekering.

Het is van groot belang om de offerte altijd goed door te lezen! Iedere eis/voorwaarde kan leiden tot vervelende gevolgen in de toekomst. Een belangrijke taak van uw hypotheekadviseur!

KOSTEN HYPOTHEEKVERSTREKKERS VERGELIJKEN

Waar moet u allemaal aan denken bij de kosten?

 • Hoe hoog is de boete die u moet betalen bij oversluiten van uw hypotheek vóór afloop van de rentevaste periode?
 • Hoeveel procent mag u jaarlijks boetevrij aflossen?
 • Is bij de hypotheekverstrekker boetevrij aflossen bij een verhuizing mogelijk?
 • Hanteert men een gunstige rente in combinatie met passende voorwaarden?
 • Is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering verplicht? Zo ja, bent u vrij om zelf te beslissen waar u de verzekering afsluit? Zo nee, hoe hoog is de premie?
 • Welke mogelijkheden biedt de bank indien u een restschuld heeft?

Al deze aandachtspunten (en nog veel meer) kunt u terugvinden in de offerte en voorwaarden. Het is al eerder genoemd. Alleen een lage rente maakt niet gelukkig! Iedere situatie is uniek en vraagt om maatwerk.

​Maatwerk is de meest optimale combinatie qua rente en voorwaarden voor uw persoonlijke situatie. Nu en in de toekomst!

HYPOTHEEKVERSTREKKER KIEZEN

Op het internet zijn vele sites te vinden die u de mogelijkheid bieden om te zoeken en te kiezen. U kunt selecteren op de goedkoopste, de beste of de snelste. Maar bestaat de beste hypotheekverstrekker Nederland eigenlijk wel? Heeft u de bovenstaande tekst goed gelezen en begrepen?

Dan kunt u deze vraag direct beantwoorden. Nee, die bestaat niet! De beste hypotheeknemer is de bank die het beste bij uw huidige en toekomstige persoonlijke situatie past. Hoe ziet uw situatie er op dit moment uit?

Zowel financieel als qua gezinssamenstelling. Wat zijn uw financiële vooruitzichten? Heeft u nog wensen of plannen voor de toekomst? U zoekt uiteraard naar de laagste rente.

​Maar wat als u gaat verhuizen of wilt oversluiten? Let altijd goed op de voorwaarden, zoals u hierboven heeft kunnen lezen. Uw hypotheekadviseur helpt u bij het zoeken naar de goedkoopste, beste en snelste geldverstrekker voor uw situatie!

ONAFHANKELIJKE HYPOTHEEKVERSTREKKERS VERGELIJKEN

Is dit een juiste benaming? Nee, een geldverstrekker verkoopt uiteraard wel voornamelijk de eigen hypotheekproducten. En iedere hypotheekverstrekker hanteert verschillende rentetarieven en andere specifieke voorwaarden.

Men spreekt wel van een onafhankelijke hypotheekadviseur. Er zijn twee soorten adviseurs. Adviseurs die werkzaam zijn bij een bank en onafhankelijke adviseurs. Een advies van de bank is vaak voordeliger vergeleken met een advies van een tussenpersoon.

Alleen, zoals al eerder aangegeven is het aanbod van producten vaak beperkt. Een onafhankelijke adviseur kan “alle” producten van “alle” aanbieders met elkaar vergelijken.

Lees altijd voordat u een gesprek aanvraagt het dienstverleningsdocument op de website door. Vraag tijdens het eerste gesprek naar:

 • De kosten;
 • Hoeveel producten men met elkaar vergelijkt;
 • Of men aandelenrelaties heeft met aanbieders;
 • Klachtenprocedure;
 • Onderhoud en nazorg.


Benieuwd naar ons aanbod? Wij zijn een onafhankelijk assurantiekantoor en bieden u kosteloos en vrijblijvend een adviesgesprek aan!

OFFERTE HYPOTHEEKVERSTREKKERS VERGELIJKEN

Het moment is aangebroken. Samen met uw hypotheekadviseur heeft u keuzes gemaakt. Uw adviseur gaat bij verschillende hypotheekverstrekkers offertes opvragen. Lees de diverse offertes goed door.

Vergelijk de offertes met elkaar voordat u een besluit neemt! In de aangeboden offertes moeten de volgende gegevens vermeld staan in het informatieblad:

 • Hoogte van de lening;
 • Looptijd;
 • Rente;
 • Totaal van alle afbetalingen;
 • Jaarlijks kostenpercentage;
 • Alle eenmalige of structurele kosten;
 • Aantal, frequentie en hoogte van uw afbetalingen;
 • Voorwaarden en eventuele kosten bij vervroegd aflossen.


Het informatieblad is gestandaardiseerd. Op deze wijze kunt u de offertes van de diverse banken eenvoudig met elkaar vergelijken.

WELKE HYPOTHEEKVERSTREKKER IS HET BESTE?

Wij vinden voor u de beste hypotheekverstrekker die het beste bij uw situatie en wensen past. Bij uw huidige financiële en persoonlijke situatie maar net zo belangrijk uw toekomstige. Onze onafhankelijkheid maakt het mogelijk om alle aanbieders met elkaar te vergelijken.

Alleen op deze wijze is het mogelijk om te komen tot een maatwerkadvies. Een advies wat wij u kosteloos en vrijblijvend aanbieden. Ongeacht waar u woont! Door onze landelijke dekking is uw woonplaats geen enkel probleem.

Wij komen bij u thuis. Uiteraard bent u ook van harte welkom op ons kantoor. Wacht niet langer en maak een afspraak!