nationale hypotheek voorlichting logo

Hypotheek online berekenen

0 +

Projecten

0 %

Klanttevreden

0

Advies gesprekken

De hypotheek online berekenen: samen met een adviseur die u duidelijk aangeeft hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Op basis van de maandlasten van de hypotheek. Een onafhankelijke berekening van de hypotheek.

Speciaal voor starters en voor u als ZZP’er, of op basis van de algemene normen volgens de Gedragscode Hypothecaire Financieringen.
De maximale hypotheek die u kunt afsluiten hangt af van:

  • Uw (bruto) inkomen en eventueel dat van uw partner
  • De marktwaarde van de te financieren woning

Het inkomen moet hoog genoeg zijn om de hypotheek te kunnen betalen. Nu en in de toekomst. De geldverstrekker kijkt kritisch naar het bruto jaarinkomen, om aan de hand daarvan de mogelijkheden online te berekenen.

ONLINE HYPOTHEEK BEREKENEN

Let op: gaat u binnen 30 jaar met pensioen? Dan houdt de geldverstrekker daar rekening mee. U kunt de hypotheek online berekenen op basis van uw huidige inkomen, in combinatie met het te verwachten pensioeninkomen.

Daarnaast is de marktwaarde van de te financieren woning de laatste jaren belangrijker geworden. Het kabinet heeft een aantal jaren geleden besloten om het maximaal te financieren percentage van de waarde van de woning terug te brengen.

Voorheen was dat onbeperkt, het was aan de banken om het risico in te schatten. Door de jaren heen is de maximaal te financieren waarde teruggebracht naar standaard 100 procent.

​Zelfs als uw bruto jaarinkomen meer mogelijkheden biedt kunt u niet meer hypotheek krijgen dan op basis van 100 procent van de waarde van de woning. Wilt u een gratis online berekening met advies? Schrijf u dan bij ons in!

Hypotheek online berekenen

WILT U ONAFHANKELIJK DE HYPOTHEEK ONLINE BEREKENEN? 

Houd er rekening mee dat er specifieke regels gelden voor een startershypotheek, vooral in combinatie met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). En bent u ZZP’er, freelancer of zelfstandige?

​Ook daar gaan de banken over het algemeen anders mee om, waardoor het verstandig is om dit tijdig aan de adviseur door te geven. Wij houden er dan rekening mee, voor een online berekening op maat

ONAFHANKELIJKE ONLINE BEREKENING: MAXIMALE MOGELIJKHEDEN

Zodra u de hypotheek online wilt berekenen is het verstandig om dat onafhankelijk te laten doen. Het grote voordeel daarvan is dat u niet afhankelijk bent van de richtlijnen en mogelijkheden bij een specifieke bank.

​De berekening van de hypotheek bij ABN AMRO, ING, de Rabobank of een van de niet-grootbanken kan heel anders uitpakken. Laat ons uw maximale hypotheek online berekenen. Wij kunnen alle banken vergelijken binnen 1 minuut.

Onze adviseurs zorgen voor een onafhankelijke hypotheekberekening, zodat u op basis van de waarde van de woning en uw bruto jaarinkomen precies weet waar u aan toe bent.

En wat er mogelijk is, binnen de grenzen van de maximale maandlasten voor de hypotheek. Wij helpen u de maandlasten te berekenen, zodat u zowel bruto als netto goed weet wat de kosten zullen zijn.

MAANDLASTEN HYPOTHEEK ONLINE BEREKENEN

​De maandlasten voor een hypotheek bestaan uit een paar elementen:

  • Rente over de resterende hypotheeksom
  • Eventueel: verplichte aflossing
  • Eventueel: premie overlijdensrisicoverzekering

Als we een hypotheek online berekenen zorgen we ervoor dat de maximale hypotheeksom aansluit bij de waarde van de woning en past binnen de mogelijkheden op basis van uw inkomen.

We houden rekening met de rente die u zal gaan betalen, zowel bruto als netto. Inclusief de eventuele verplichte aflossingen (bij een annuïtaire of lineaire hypotheek) en de eventuele overlijdensrisicoverzekering.

Veel banken stellen die verplicht, indien u de hypotheek op basis van twee inkomens wilt afsluiten. Indien een van de beide inkomens wegvalt door overlijden zal de verzekering een bedrag uitkeren die het voor de ander mogelijk maakt de hypotheeklasten netjes te blijven voldoen.
​ 

STARTERSHYPOTHEEK ONLINE BEREKENEN: MET NHG

Uw eerste huis kopen en daarvoor de startershypotheek online berekenen? Vooral indien u gebruik maakt van NHG is er sprake van een aantal specifieke voorwaarden en mogelijkheden, waardoor de berekening er over het algemeen net wat anders uitziet.

Dat heeft te maken met de inzet van de overheid om het starters iets gemakkelijker te maken om een eigen woning te kopen. Indien u als starter een hypotheek wilt berekenen mag u bijvoorbeeld rekenen met maximaal 101 procent van de waarde van de woning, mits u gebruik maakt van NHG.

​Dat betekent in de praktijk dat u de kosten voor de garantie mee kunt financieren. Die bedragen 1 procent van de koopsom van de woning, waardoor er 100 procent overblijft voor de rest van de financiering. 

VOORBEELD HYPOTHEEK ONLINE BEREKENEN

​Stel dat u een woning wilt kopen met een waarde van €250.000. Dan mag u als starter met NHG maximaal 101 procent lenen. Dat betekent dat u een hypotheek online kunt aanvragen voor €252.500, mits uw inkomen dat toelaat.

U betaalt dan €2.500 om gebruik te kunnen maken van NHG, waarna er nog voldoende over is om de volledige koopsom van de woning te financieren.

Houd er rekening mee dat u ondanks de maximale hypotheek zelf de eventuele overdrachtsbelasting (bij bestaande woningen) dient te voldoen, net als de aankoopkosten voor de woning en de financieringskosten.

MAXIMALE HYPOTHEEK ONLINE BEREKENEN STARTER

Als starter uw maximale hypotheek online berekenen? Onze adviseurs geven u graag aan welke aanvullende mogelijkheden u heeft, net als de fiscale voordelen die er beschikbaar zijn.

Voor een goed beeld van de maximale online hypotheek. Voorkom dat u (fiscale) voordelen laat liggen, door hier samen met een ervaren adviseur naar te kijken. Maak gebruik van een gratis adviesgesprek. Schrijf u meteen in.

ZZP HYPOTHEEK ONLINE BEREKENEN: ADVIES OP MAAT

Als ZZP’er de hypotheek online berekenen? Banken gaan daar op verschillende manieren mee om. Onze adviseurs weten goed bij welke banken en geldverstrekkers u de meeste kans heeft.

Bijvoorbeeld op basis van hun richtlijn om al na 1 of 2 jaar zelfstandigheid een hypotheek af te kunnen sluiten. Op basis van 80 procent van het inkomen over de afgelopen 1 of 2 jaar.

Of na 3 jaar op basis van het gemiddelde inkomen, met het inkomen uit het laatste jaar als maximum. Een online hypotheekberekening voor ZZP’ers heeft iets meer voeten in de aarde, maar er zijn de laatste jaren veel mogelijkheden bijgekomen.

​Dat betekent dat de kans groot is dat we ook voor u als zelfstandige of freelancer iets kunnen betekenen, indien u een hypotheek online wilt laten berekenen en wilt afsluiten. Maak direct gebruik van een adviesafspraak!