nationale hypotheek voorlichting logo

Hypotheek afsluiten

0 +

Projecten

0 %

Klanttevreden

0

Advies gesprekken

Een hypotheek afsluiten? Onze adviseurs zetten een aantal handige tips op een rij. Net als een overzicht van de kosten, die u maakt om de financiering aan te vragen. En om de woning te kopen.

​U krijgt te maken met verschillende specialisten en adviseurs. Om een hypotheek te berekenen, die aan te vragen en af te sluiten. En om een woning te kunnen kopen, die bouwtechnisch te kunnen keuren en de overdracht plaats te laten vinden bij de notaris. 

DE BESTE TIPS: EEN PASSENDE HYPOTHEEK AFSLUITEN

Benieuwd naar de beste tips bij het afsluiten van een hypotheek? Het is vooral verstandig om daarover voldoende hypotheekadvies in te winnen.

En samen met een adviseur uw wensen te bespreken en na te denken over de keuzes die u maakt. Die hebben namelijk invloed op de maandlasten die u betaalt, de ontwikkeling daarvan en het risico dat u loopt of de zekerheid waar u voor kiest.

Voor een periode van 30 jaar, waardoor het gaat om een complexe financiële (en fiscale) beslissing. Wilt u gratis geadviseerd worden? Schrijf u dan in voor een onafhankelijk adviesgesprek. Onze hypotheekadviseur komt bij u thuis.

WELKE HYPOTHEEK AFSLUITEN?

Een huis kopen is voor veel mensen de grootste uitgave die ze in hun leven doen. Een leuke uitgave voor een mooie nieuwe woning, die aan de andere kant ook betaald moet worden.

Welke hypotheek is daarvoor het best geschikt en hoe zit het met de maandlasten daarvan? Bruto en netto, in combinatie met de fiscale voordelen die er beschikbaar zijn.

​En de voorwaarden die er gelden om gebruik te maken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de hypotheekrenteaftrek. Het zijn stuk voor stuk belangrijke zaken om rekening mee te houden, waardoor er veel op u af kan komen. Wij kunnen u helpen bij dit traject. 

HYPOTHEEK AFSLUITEN TIPS

Een van de beste tips die veel klanten waarderen? U kunt een hypotheek online afsluiten, zelfs zonder advies. Dat lijkt voordelig, maar een gedegen hypotheek met goed advies haalt de op het oog bespaarde kosten snel in.

Dankzij een lagere rente, de gunstige ontwikkeling van maandlasten of een hypotheek waarop u meer boetevrij kunt aflossen. Dankzij de mogelijkheid om de hypotheek in de toekomst mee te verhuizen en een rentevaste periode die beter aansluit bij de verwachtingen over de hypotheekrente.

En benieuwd naar andere tips? We zetten er een paar op een rij:

  • Bereken de maximale hypotheek op basis van uw inkomen over 30 jaar
  • Denk alvast na over eventuele extra aflossingen die u wilt doen, na een meevaller
  • Kijk naar de hypotheekrente verwachting en kies op basis daarvan de rentevaste periode

Het zijn tips om een hypotheek af te sluiten, waar veel mensen niet meteen aan denken. Toch zijn dit een paar van de elementen die van grote invloed zullen zijn op de duurzaamheid en houdbaarheid van de hypotheek.

​Om daar zowel nu als in de toekomst op een gunstige manier gebruik van te maken. Om de hypotheek betaalbaar te houden en er daarnaast voor te zorgen dat er voldoende flexibiliteit in zit om aanpassingen te kunnen doen. 

WELKE KOSTEN KOMEN ER KIJKEN BIJ EEN HUIS KOPEN?

Een hypotheek afsluiten kost geld, zelfs wanneer u gebruik maakt van de handige tips. En benieuwd naar de kosten die er komen kijken bij een eerste huis? Wij helpen u met een goedkope hypotheek afsluiten.

Houd er rekening mee dat we twee verschillende kostenposten onderscheiden:

  • Kosten hypotheek afsluiten
  • Kosten voor de aankoop van de woning

Het is belangrijk om dit onderscheid goed te maken. Om zelf het overzicht te kunnen houden, maar ook vanwege de fiscaal verschillende manieren waarop u hiermee om moet gaan.

De kosten voor het afsluiten van een hypotheek zijn fiscaal aftrekbaar. Die voor de aankoop van de woning zijn dat niet. Wilt u een hypotheek afsluiten na 65 jaar? Meldt u dan meteen aan voor een kosteloos adviesgesprek.

HYPOTHEEK AFSLUITEN HUIS NOG NIET VERKOCHT

De aankoop van de woning kost op verschillende manieren geld. Indien u gebruik maakt van een aankoopmakelaar dient u daar courtage aan te betalen. Dat is een (klein) percentage van de koopsom.

Vanwege de waarschijnlijk hoge koopsom kan het zomaar gaan om een paar duizend euro. Daarnaast dient u rekening te houden met overdrachtsbelasting voor een bestaande woning, net als notariskosten die u zowel voor een bestaande als een nieuwe woning betaalt.

Het zijn de kosten koper of de kosten voor een woning vrij op naam. Het afsluiten van de hypotheek staat hier nog volledig los van, dus houd er rekening mee dat daar ook kosten aan verbonden zijn. 

AANVRAGEN EN AFSLUITEN: DE KOSTEN

Wilt u een hypotheek afsluiten? Dan betaalt u ook daarvoor een aantal kosten. Dat begint met de kosten voor het hypotheekadvies. Wij kunnen u echter wel helpen met de goedkoopste hypotheek afsluiten.

De beste investering in een voordelige, flexibele en vooral een houdbare en duurzame hypotheek

. U betaalt een bedrag voor het advies, in ruil waarvoor er een adviseur met u meekijkt om de beste keuzes te maken.

Voor nu en in de toekomst, zodat de hypotheek met gemak 30 jaar meekan en steeds een goede keuze blijkt. ​Wat gebeurt er als uw schuld-waardeverhouding in uw voordeel verandert en hoe lang kunt u de hypotheekrente het best vastzetten?

​Belangrijke vragen als het gaat om een hypotheek, waar u waarschijnlijk zelf
niet volledig antwoord op kunt geven. Het is daarom verstandig om u zicht bij ons in te schrijven voor een gratis en onafhankelijk adviesgesprek. ​

HYPOTHEEK AFSLUITEN KOSTEN

Naast het advies is er sprake van een paar andere kosten. U dient bijvoorbeeld rekening te houden met de afsluitkosten voor de hypotheek, die u betaalt aan de bank of geldverstrekker van uw keuze

(let op: ZZP’ers en zelfstandigen betalen net als ondernemers vaak hogere afsluit- en advieskosten).

Er kan daarnaast sprake zijn van een bankgarantie, indien u zelf niet de middelen heeft om 10 procent van de koopsom aan te bieden aan de notaris die de overdracht zal regelen.

Ook hier zijn kosten aan verbonden, net als wanneer er sprake is van een bouwdepot voor verbouwingen of voor een nieuwbouwwoning. Verder berekent de notaris kosten voor het laten passeren van de hypotheekakte.

Een notaris berekent wat dat betreft kosten voor de overdracht van de woning, net als voor het passeren (en daarmee laten ingaan) van de hypotheek die u afsluit. Lees hoe de beste hypotheek afsluiten werkt.​

EEN HYPOTHEEK AFSLUITEN? 

Zorg ervoor dat u de tips gebruikt en alvast rekening houdt met de kosten. Onze adviseurs vertellen u graag hoe u begint met het selecteren van de beste hypotheekvormen en het nadenken over uw financiering.

​Om een goede keuze te maken voor een hypotheek en die stap voor stap af te sluiten. Waarbij u vooraf goed weet welke kosten erbij komen kijken en hoe u de hypotheek uiteindelijk kunt aanvragen.